Leivonmäen kansallispuisto

Vehreät metsät, avarat suot ja hohtavat hanget kutsuvat luontoon.

Monipuolista kansallismaisemaa

Leivonmäen kansallispuiston poluilla ja laduilla tutustut Suomen luonnon parhaisiin puoliin. Monipuolisen kansallispuiston maisemaan kuuluvat niin järvet, harjut, suot, metsät kuin kuohuvat kosketkin.

Puiston reitit ovat hyväkuntoisia ja helppokulkuisia, joten ne soveltuvat hyvin koko perheelle. Puistosta löytyy lukuisia erilaisia reittejä päiväkohteeksi.

Kansallispuiston upea erämaaluonto on lähellä vuokramökkejämme ja neuvomme sinua mielellämme alueen reiteistä ja nähtävyyksistä!

Koe ainakin nämä

Joutsniemen harju on Leivonmäen kansallispuiston tunnetuin nähtävyys. Jääkauden muovaama 1,5 kilometriä pitkä harju työntyy keskelle Rutajärveä ja on valtakunnallisesti arvokas harjumuodostelma. Harjun selkää pitkin kulkee helppokulkuinen reitti, jolta pystyy ihastelemaan upeaa järvimaisemaa molemmin puolin. Joutsniemestä löytyy tulentekopaikka ja luonnon hiekkaranta.

Koskikaran kierroksella pääset kokemaan Rutajoen kuohuvat kosket. Rutajärven ja Päijänteen välinen pudotuskorkeus on yhteensä 44 metriä, joten voimaa koskessa riittää. Bongaatkohan retkelläsi myös koskikaroja?

Kirveslammen kierros kulkee upeassa suomaisemassa, josta ei pitkospuita ja suopursun tuoksua puutu. Kirveslammen rannalla kohoaa luontotorni, josta ihailet avautuvaa maisemaa.

Puistosta löytyy myös esteetön reitti osana Luupään lenkkiä.

Tekemistä luonnossa kesät talvet

Kansallispuisto tarjoaa tekemistä koko perheelle ympäri vuoden. LomaLeivon vieraana saat kesällä käyttöösi niin soutuveneen, kanootin, sup-laudan, polkuveneen kuin vesijuoksuvyötkin. Talven hankiretkille käytössäsi on kaksi paria lumikenkiä ja meiltä voit lainata vaikkapa nokipannua tunnelmallisia nuotiokahveja varten.

Lisäksi LomaLeivon naapurista Versonalta vuokraat fatbiket ja paljon muuta retkillesi!

Kansallispuistossa on monia mukavia nuotiopaikkoja taukoja ja evästelyä varten. WC:t löytyy suosituimpien kohteiden lähistöltä.

Hyödynnä luonnon herkkuja

Mökkien lähimetsissä on erinomaiset marjastus- ja sienestysmahdollisuudet. Luonnon kiireetön tutkiminen, marjastaminen ja sienestäminen voivat olla niin lapsille kuin isommillekin yllättävän suuri elämys. Luonnolla on tutkitusti merkittäviä hyvinvointivaikutuksia!

Lähde rohkeasti metsään ja kysy meiltä vinkkiä hyville marja- ja sieniapajille!