Koe, näe ja viihdy Joutsassa

Lähialueen monipuoliset palvelut, tapahtumat ja vierailukohteet tarjoavat uusia elämyksiä.

Lähiluonto kutsuu liikkumaan

LomaLeivon mökit sijaitsevat keskellä Suomen kauneinta luontoa. Mökeillämme sinun ei tarvitse poistua autolla kauas löytääksesi tekemistä, vaan mukavaa puuhaa löytyy valtavasti myös mökkien lähiympäristöstä.

Leivonmäen kansallispuiston poluilla, pitkospuilla ja laduilla viihtyy koko perhe. Meiltä saat käyttöösi niin soutuveneen, lumikengät kuin sup-laudankin ja lähialueelta vuokraat paljon muitakin välineitä retkillesi.

Lähimetsät ovat myös erinomaista marja- ja sienimaastoa. Lähde rohkeasti metsään ja kysy meiltä neuvoja hyville sieni- ja marja-apajille!

Röykkälän lammastila

Matkailupalveluiden lisäksi meillä on lammastila, jossa kasvatamme rygja-rotuisia lampaita. Olet lomallasi tervetullut tutustumaan lampaisiimme ja tilapuotiimme. Osa lampaistamme on niin kesyjä, että perheen pienimmätkin pääsevät niitä rapsuttamaan. Meillä asustaa myös ihmisrakas suomenlapinkoira Nöpö ja kaksi kissaa Santtu ja Miisu.

Lampaat laiduntavat kesäisin tilan läheisyydessä olevilla pelloilla. Ns. Röykkälän niityllä sijaitsee vieraidemme käyttöön tarkoitettu laavu, jossa voit tunnelmoida tulen äärellä, samalla ihastellen laiduntavia lampaita. Laavu on toki käytössäsi ympäri vuoden ja mikä sen parempaa, kuin tulistella hiihtoretken jälkeen nuotion äärellä, luonnonrauhassa.

Koko perheen aktiviteetteja

Lähiseuduilta Joutsasta ja Toivakasta löytyy useampia frisbeegolfratoja, leikkipaikkoja ja uimarantoja. Lähimmille laskettelurinteille Hiihtokeskus Purnuun on alle puolen tunnin ajomatka ja laskettelukeskus Laajikseen ajat tunnissa. Tutustu myös Leivonmäen ja Joutsan ulkokuntosaleihin, Joutsan skeittiparkkiin ja Pumptrack-rataan! Leivonmäellä on myös pieni uimahalli ja kuntosali.

Joutsa on kuuluisa hyvistä laduistaan ja liikuntapaikoistaan. Vain 45 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylässä on lähes rajattomasti mahdollisuuksia koko perheen aktiivisen lomapäivän viettoon, muun muassa Laajavuoren seikkailupuisto, Liikuntakeskus Hutunki ja Trampolin Park.

Paikallisia ruokaelämyksiä

Leivonmäen kylällä maankuulu Karoliinan Kahvimylly & Kestikievari tarjoilee makeita ja suolaisia herkkuja ja samoissa tiloissa palkitun paikallisen Jukolan Juuston cheddarit vievät juustohiiren kielen mennessään. Café Meijerinliiterin kesäkahvila ja sen idyllinen miljöö on kokemisen arvoinen paikka. Joutsassa ravintola Vanhan  Kellarin listalta löytyy paljon lähiseudulla tuotettuja raaka-aineita ja oluen ystävien kannattaa tutustua ravintolan yhteydessä toimivaan panimomyymälään. Joutsasta löytyy myös muita kivoja ruokailu- ja kahvittelupaikkoja sekä tutustumisen arvoisia erikoismyymälöitä.

Ruokaostoksia voi tehdä Leivonmäen omassa Hyvän Mielen kyläkaupassa tai lähikuntien marketeissa. Kaupoista saa myös paikallisia tuotteita, kokeile esimerkiksi Rutalahden myllyn jauhoja ja hiutaleita!

Kulttuuria, taidetta ja urheilua

Lukuisten taidenäyttelyiden, tapahtumien ja konserttien kotipaikka Taidelaitos Haihatus sijaitsee Joutsassa, noin 25 minuutin ajomatkan päässä meiltä. Kulttuuri- ja taide-elämyksiä Joutsassa tarjoavat myös muun muassa TUO TUO Residenssi ja Cafe Meijerinliiteri. Tutustu myös lähiseudun monipuoliseen kesäteatteritarjontaan tai käy pyörähtämässä Letkaliiterin nostalgisissa kesätansseissa Rutalahden kylällä!

Urheilun ystäville viihdykettä tarjoavat esimerkiksi Leivonmäellä järjestettävät suosählyn SM-kilpailut, Joutsan hiihdot, Joutsan ravit, Kaasujalkaralli tai vaikkapa Keski-Suomen lukuisat golfkentät.

Käsitöitä ja matkamuistoja

Laadukkaita tekstiilejä ja tuliaisia myyvät muun muassa paikallinen perheyritys Pikkupuoti Nelostien varrella Joutsassa sekä Design Pylsy kesäputiikissa Café Meijerinliiterissä. Käsitöistä kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti vierailla myös Joutsan Taito Shopissa.

Puutarhaihmiset voivat taas löytää erilaisia kotiinviemisiä Tommolan Tilan perennatarhasta. Äläkä unohda oman lammastilamme puotia, josta saat mukaasi mm laadukkaita lankoja ja taljoja!