LomaLeivon tarina – maatilasta lomamiljööksi

Näin sunnuntaipäivän ajankuluksi kirjoitan teille hieman, miten meidän perheyritys, LomaLeivo alun perin tuli syntyneeksi!

Uuden vuosituhannen alussa perheemme asui Kalevin syntymäkodissa Röykkälän tilalla, Leivonmäen Kivisuolla luonnonsuojelualueiden keskellä.  Meillä molemmilla oli vielä silloin työt kodin ulkopuolella, mutta alkoi tulla viitteitä, että ainakin työmatkat olisivat pidentymässä tulevaisuudessa. Mietimme kuumeisesti ”mikä meistä tulisi isona” sillä halusimme asua ja työskennellä edelleen maaseudulla.

Alkuvuonna 2002 kuului tietoa, että Leivonmäelle ollaan perustamassa kansallispuistoa. Tämä oli meille kuin vastaus – meidän tulevaisuus olisi matkailussa! Kalevi on taitava omatoimirakentaja ja minä Viola taas tykkään suunnitella, sisustaa ja ommella. Heti alettiinkin suunnitella Kaisla ja Kielo-mökkejä, jotka valmistuivat 2004 ja 2006. Oman tilan puuta ja paikkakunnan osaajia saatiin avuksi urakkaan. Silloisen kunnan, Leivonmäen nimestä keksimme meille nimen, LomaLeivo. Kotisivut luotiin ja mökkejä alettiin vuokrata itse Huvila.netin avulla.

Mökkien valmistuttua Kalevilla riitti edelleen rakennusintoa ja minulla markkinointihalua. Seuraavaksi nimittäin tehtiin v 2007 uusi lampola ja hankittiin sinne ihan uusi rotu, Rygja, joiden jalostustoimintaa, eloonmyyntiä, villan, taljojen ja lihan suoramyyntiä aloimme tehdä mökkivuokrauksen ohella. Siinä vaiheessa olimme jo jättäneet palkkatyöt – aika ei yksinkertaisesti riittänyt enempään ja lapsetkin olivat vielä niin pieniä.

Lammaspuuhien jälkeen v 2012 ryhdyimme rakentamaan kolmatta eli Kissankello-mökkiä joka valmistui 2013 vuoden lopussa. Vaatimattomampi Himman torppa saatiin mm. lammaspaimenlomalaisten käyttöön vuonna 2015 ja hurmaava kesäkäytössä oleva Luoto rantamökki vastaanotti ensimmäiset vieraansa viimekesänä. Lomavalikoimaan lisäsimme uuden Carado-matkailuauton kesällä 2021 – vaihtoehtoja lomailuun LomaLeivossa on siis monenlaisia!

Koko pitkän perheyritystaipaleemme ajan meillä on ollut johtoajatuksena ystävällinen henkilökohtainen palvelu. Korona on sitä hieman kurittanut, mutta vähintään pyrimme olemaan tavoitettavissa 24/7. Toinen johtoajatus on laatu: mökeillä on viiden tähden varustelu ja paljon ylimääräistäkin varustelua. Sisustus on tärkeää – vaihdan mökeille kaunista ajankohtaista useita kertoja vuodessa.

Talvimökeillä eli Kaisla, Kielo ja Kissankellomökeillä on ulkoporealtaat ja grillikota, kesäkeittiö tai huvimaja mökistä riippuen. Läheisestä rannasta löytyy suppilauta, vene ja jopa polkuvene. Perheitä meillä lomailee paljon, joten lapsille löytyy leluja, pelejä, leikkimökki, liukumäki ja kelkka/pulkka. Latu lähtee Kielo ja Kissankellomökin viereltä, lumikenkiä mökeillä on 2 jo paria valmiina. Peltoladun varrelle teimme Lammaslaitumen laavun, jossa voitte käydä vaikka paistamassa makkarat! Kansallispuiston polut ja reitit ovat mökkivieraidemme runsaassa käytössä ja Kansallispuisto onkin mökkiemme ohella varmasti suuren vetovoimatekijä, kun loma kohdistuu LomaLeivoon! Huollamme ja uudistamme mökkejä jatkuvasti, viimeksi on puuhattu mm. sauna- ja lattiaremppaa, kuistilasituksia, jätehuoltoa, aurinkosähköä ja opasteita. Kesää jo odotellen tilasimme lisää kivaa lapsille…

Erityisesti kesäisin kun mökeillämme on runsaasti teitä lomailijoita, pidämme tutustumistuokion, jossa kerromme vanhassa tuvassamme lyhyesti tilan historiaa, silitämme Nöpö-koiraa, syötämme yhdessä kesyimmät lampaat ja kertaamme vielä Kansallispuiston kauneimmat reitit, Leivonmäen ajankohtaiset nähtävyydet, parhaita herkkukohteita unohtamatta.  Tämän tavan aloitimme kesällä 2021 ja kieltämättä oli hienoa, kun pääsimme turvavälit huomioiden tutustumaan toisiimme Röykkälän tilan ja LomaLeivon kesäisessä lomamiljöössä!

Tervetuloa lomailemaan meille LomaLeivoon – kaikkina vuodenaikoina.

Lämpimin lomaterveisin  Viola ja Kalevi

PS. Joko olet tilannut LomaLeivoset -uutiskirjeemme, joka ilmestyy 4 kertaa vuodessa? Jos et, voit tilata sen yhteystiedot sivulta!